Minőség vagy mennyiség? - Túróval töltött kaliforniai paprika

Diavitas Életmód Program logó
2021 június 14. Diavitas Magazin

A hétköznapok során gyakran nagyon sok feldolgozott, és finomított szénhidrátban gazdag ételt eszünk (fehér liszt, cukor stb.). Hogy mi ennek az oka, arra sok féle választ lehet adni, mint például, hogy nincs elég idő az ételek elkészítésére, nem ismerjük kellően az alapanyagokat, vagy egyszerűen nem gondolunk arra, hogy lehetnek következményei hosszú távon az egészségtelen életmódnak. Nem csak az a probléma, hogy sok esetben nem megfelelő energiát viszünk be a szervezetünkbe, hanem az is, hogy kiszorulnak fontosabb tápanyagok.

A boltban gyorsan megvásárolt müzliszeletek, kekszek, péksütemények a jóllakottság érzést habár viszonylag gyorsan kiválthatják, de felmerülhet a kérdés, hogy vajon elég mikrotápanyagot (vitaminokat, ásványi anyagokat) juttatunk-e be a szervezetünkbe? Nem hiába biztatnak a táplálkozási ajánlások a változatosságra, és arra, hogy minél több ételcsoportból (zöldségekből, gyümölcsökből, gabonafélékből, tej és tejtermékekből, húsokból, halakból stb.) bátran válasszunk, természetesen egészségi állapotunknak megfelelően.

A minőségre törekedve egy olyan receptet mutatunk be, amit nem sok idő elkészíteni, és akár uzsonnára, tízóraira is megfelelő, vagy az ebéd egyik részeként kombinálható más fogásokkal.

Kedves olvasó, kérjük a receptünket olvassa erre a linkre kattintva.